Bənzərsiz ləzzətinin yanında faydalarıda saymaqla bitəcək kimi deyil. Movqe.az xəbər verir ki , araşdırmalarda xərçəngə qarşı qoruma xüsusiyyəti olduğu bilinən "laykopen" maddəsinin, qarpızda bol miqdarda olduğunu açıqlanmışdır. Qarpızın ehtiva etdiyi bol miqdardakı kaliumun da insan sağlamlığı baxımından son dərəcə faydalı olduğu, bunun yanında çox natriumun bədəndən atılması nəticəsində də qan təzyiqini nizamladığı bilinməkdədir. Ürək funksiyaları nizamlı bir hala gələr və infarkt riski azalar. Qarpız, yüksək miqdarda su ehtiva etdiyi və həzmi asan olan bir meyvə olduğu içində sıx tualetə gedilməsini və beləcə bədəndən tullantı maddələrin daha sıx çölə atılmasını təmin edər.
top of page
bottom of page