Alçanın faydaları
*Həzmin nizamlı və kafi ölçüdə işini təmin edər, qəbizliyi önləyər. Alça digestible lif baxımından zəngin olduğundan, mədə qazı, qəbizlik, qaz problemi yaşamamızıda önləyər.
*İmmunitet sisteminin meydana gəlməsi və qorunmasında təsirlidir.
*Daimi olaraq alça yemək diş ətlərini gücləndirər. Diş sağlamlığının yaranmasında və qorunmasında faydalıdır.
*Dəmir əskikliyini qarşısını almaqda və müalicə müddətində faydalıdır. Bədəndə qan çoxalmasında köməkçi olar.
*Bağ toxumasını gücləndirməkdə və beləcə daha möhkəm bir bədənə sahib olmaqda alça təsirlidir. C vitamini insan bədənində bağ toxumalarının möhkəm qalmasında köməkçi olar.
*Arıqlamaq istədiyinizdə də ərik istehlak edin. Yaşıl ərik qan şəkəri səviyyəsinə müsbət təsir edər.
*Bədən içi ziyanı önləyər; yüksək miqdarda antioksidan ehtiva edər.
*Alça yeyənlərin astma, ağciyər xərçəngi, soyuq qəbulunluğu, öskürək və xroniki ağciyər problemlərindən uzaq qaldığı müəyyən olunmuşdur.
Naringinin faydaları
*Naringi aroma yağı, şirin portağal və limon qoxusunda, psixoloji narahatlıqlarda sakitləşdirici, yuxusuzluqda, sidik retansiyonunda, həddindən artıq narahatlıqda, yara izində istifadə edilər.
*Axşam yeməyindən sonra yeyiləcək 1-2 naringi yuxusuzluq çəkənlərə faydalıdır.
*Əsəbi pozuqluqlarda sinirlərin keçməsinə köməkçidir.
*Naringi qanın təmizlənməsində köməkçidir.
*Antioksidan maddələr ehtiva etdiyindən xərçəngə qarşı bədənin müqavimətini artırır.
*Naringi damar sərtliyinə qarşı çox faydalıdır.
*Naringiyə narıncı rəngini verən maddə qaraciyər xəstəliklərini azaldar.
*Kiçik bir naringidə böyük bir portağaldan daha çox vitamin vardır.
*Naringi şəkər xəstəliyini önləyər.
*Naringi yağı dərinin üzərindəki Porus adını verilən məsamələrin açılmasında, tonik olaraq və sızanaqların aradan qaldırılmasında istifadə edilər.