Ən çox işlətdiyimiz tərəvəzlərdən olan kartofun ağciyərə nə qədər faydalı olduğunu bilirdinizmi? Pressnews.az bildirir ki, kartof antioksidant baxımından zəngindir. O, ağciyər xərçəngini, eyni zamanda, infarkt riskini azaldır.
Tərkibində saxladığı B6 vitamini sayəsində qanın damarlardan rahat hərəkət etməsini təmin edir və ürəyin daha rahat işləməsinə kömək edir. Kalium isə qan dövranının sürətini tənzimləyir və ürəyin təbii ritmini qoruyur. Kartof diabet xəstələri üçün də olduqca təsirlidir. Nişasta nisbəti çox olmasına baxmayaraq, öz suyunu istehlak etməsi qandakı şəkər nisbətini aşağı salır. Yeməklərdə ən çox istifadə etdiyimiz tərəvəzlərdən olan kartofu qızartma kimi deyil, yağsız, qaynatma və ya sobada bişirərək istehlak etmək çox faydalıdır.