Günümüzdə yaşıl qəhvə istifadəsi daha da populyarlaşıb. Fərqli mənbələrin məlumatlarında bu qidanın əvəzolunmaz xeyirlərindən söz açılır. Bəs bu nə qidadır? Onun adi qəhvədən fərqi nədir?
Bu içkinin xüsusiyyətləri onun komponentlərindən, faydalı makro və mikro elementlərindən asılıdır. Yaşıl qəhvə polisaxarid, kofein, oksigen və ikiqat maddələrlə zəngidir. Bu qəhvə arıqlamaq istəyən adamlar üçün də faydalıdır. İçki ürək-damar, o cümlədən onkoloji xəstəlikdən əziyyət çəkən insanlar üçün də profilaktik effektə malikdir. Yaşıl qəhvənin əsas komponentlərindən olan xlorogen turşusu yağların əriməsinə, qan təzyiqinin normallaşmasına, maddələr mübadiləsinin yaxşılaşmasına, qanda şəkərin azalmasına xidmət edir.